Hamilelikte Kanamalar Neden Olur?

Kadınların yaşadıkları en hassas ve en özel dönem hamilelik dönemidir. Gebelik normal akışında anneler bazen tedirgin olabilmektedir.

Bu tedirginlik zamanlarından birisi de bebeğin yerleşme kanamasıdır. Gebelikte bazı durumlarda kanamalar olabilmektedir.

 Gebelikte Kanama Neden Olur?

 Anne ve babaların en heyecanlı dönemlerinden birisi hamilelik sürecidir. Çoğu ebeveyn bu dönemde birçok araştırma yaparlar. Bu araştırmalardan birisi de hamilelikte kanama oluşmasıdır. Hamilelik döneminde annelerin kanamasının olması kişileri korkutabilir. Fakat bunun belirli bir nedeni bulunmaktadır.

 Hamilelik döneminde bebeklerin rahim içine yerleşmesi durumunda kanamalar meydana gelir. Her zaman olmasa da bazı kadınlar bu durumu yaşamaktadır. Bu kanamalar hamileliğin ilk dönemlerinde meydana gelmektedir. Buna implantasyon adı verilir.

 Gebelikte Kanama Neden Olur?
 Gebelikte Kanama Neden Olur?

 Hamilelikte Kanama Yaşanması Durumunda Neler Yapılmalıdır?

 Annelerin bebeklerin rahimlerine yerleşme durumunda kanamalar yaşayabilirler. Bunun dışında düşük ile ilgili kanamalar da oluşabilir. Hamilelik sürecinde meydana gelen az veya çok kanama yaşanır ise mutlaka bir doktora danışılmalıdır. 

 Hamilelikte oluşan kanamalar dönemlerine göre farklı isimler ile adlandırılır. Bunlar; dış gebelik, mol gebelik, bebeğin eşinin önünde yer alması, eşin yerinden erken ayrılması gibi isimlerdir. Bayanların hamilelik döneminde vajinadan rahim ağzından tümörler kanama belirtisi verebilir. 

 Hamilelikte ilk zamanlar koyu renklerde kanamalar oluşabilir. Bu sebeple ilk zamanlar koyu renkli kanamaların olması normaldir. Fakat açık kırmızı renkte kanama olması durumunda mutlaka doktora başvurulması gerekir. Bu durum mutlaka dikkate alınması gereken bir durumdur. 

    Yorum yapın